"Ιφιγένεια"

Ταινία μικρού μήκους, αφιερωμένη σε αυτούς που μπορούν και ονειρεύονται.

Το στιγμιαίο πέρασμα από την καθημερινότητα στο όνειρο, εκεί που ο καθένας μας γίνεται κάτι διαφορετικό, αυτό που πραγματικά θα ήθελε να είναι, μέχρι η δύναμη της αλήθειας να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Η διαδρομή της Ιφιγένειας, που ξυπνάει όπως κάθε πρωί στο δωμάτιό της και με σύντομες κινήσεις μεταφέρεται σε ένα ονειρικό περιβάλλον, όπου σταδιακά μεταμορφώνεται σε μπαλαρίνα, που χορεύει στη σκηνή, μέχρι τη στιγμή, που...

Όλοι μας, εκεί που κλείνουμε στιγμιαία τα μάτια μας, εκεί που οδηγούμε το αυτοκίνητό μας, εκεί που καθόμαστε σε μια παρέα, κάποτε ξεφεύγουμε και μεταφερόμαστε σε έναν άλλο κόσμο, στον κόσμο που θα θέλαμε να είμαστε για πάντα, ακόμα και αν αυτό το "για πάντα" διαρκούσε μόνο μια στιγμή μέσα στον χρόνο, όπως ακριβώς και το όνειρο της Ιφιγένειας.

Η "Ιφιγένεια" έχει δύο συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και συνεχίζει το ταξίδι της.

"Και μόλις από τα πρώτα δευτερόλεπτα της πρώτης της προβολής... το χειροκρότημα του κοινού την αποθέωσε..... σε ευχαριστούμε πολύ!!!"

Γεύση Τζίτα (χοροδιδάσκαλος).

"Η μουσική τέλεια. Η φωτογραφία, η σκηνοθεσία και το σενάριο εξαίρετα. Ένα οπτικό ποίημα που είχα την χαρά να παρακολουθήσω στην επίσημη πρώτη του προβολή. Είναι γεγονός ότι σε μια κατάμεστη αίθουσα με ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, η προβολή τους καθήλωσε όλους σιωπηλούς στα καθίσματα τους. Το χειροκρότημα στο τέλος ήταν το ευχαριστώ τους.  Ευχαριστώ κι εγώ! Είναι παρήγορο να υπάρχουν ανάμεσα μας, εραστές της τέχνης!"

Στέλλα Κωνσταντίνου (συγγραφέας)

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
Photo Gallery